GRATIS entree Zondag 30 april

Diep gaan in het Thermenmuseum

Op zondag 30 april staan de deuren van het Thermenmuseum GRATIS wagenwijd open voor sport, kennis maar vooral vermaak! Op deze dag organiseren we samen met Restaura een open dag; onze experts staan klaar om je alle ontwikkelingen en ontdekkingen te tonen.
Daarnaast maakt het museum dit jaar deel uit van het parcours van HeerlenStormt, een hindernissen-stormloop dwars door de stad en nu dus ook door het museum.

28 april tm 6 mei 2018

Romeinenweek - Stap 2000 jaar terug in de tijd!

Stap 2000 jaar terug in de tijd

Van 28 april tot en met 6 mei staat Nederland een week lang in het teken van het Romeins verleden. Natuurlijk doet het Thermenmuseum in Heerlen ook mee. Met een gevarieerd programma tijdens deze Romeinenweek en op zondag 29 april de Romeinse Badhuisdag. Laat je masseren, proef Romeinse hapjes en ontdek je Romeinse verleden!

Programma per dag:

Doorlopend gedurende de Romeinenweek

rondom het onderzoek naar het Heerlens Romeins Badhuis

Bouwen om te baden

Over het onderzoek naar de bouw van het Romeinse badhuis

Laatste kans expositie Thermenmuseum tot 17 juli

Nieuwe technieken en onderzoeksmethoden zorgen voor nieuwe inzichten
over het Romeins Badhuis in Heerlen

Historisch Goud krijgt nieuwe archiefbewaarplaats

Rijckheyt - onderdeel van de organisatie Historisch Goud - krijgt een nieuwe archiefbewaarplaats. De huidige bewaarplaats, gevestigd in het Thermenmuseum, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook biedt de huidige bewaarplaats onvoldoende ruimte voor de archiefstukken.

KIJK TERUG uitzendingen Romeins Heerlen L1 TV

De Romeinse stad ontwaakt KIJK TERUG via de L1 TV website.

Afbeelding:

Iets gevonden in Parkstad? Meld je vondst hier!

Afbeelding:

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 560 5100

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.