Ervaar, Leer, Proef, Inspireer, Ruik, Beleef, Voel, Ontdek Geschiedenis

Erfgoed komt pas echt tot leven wanneer leerlingen dit erfgoed ook echt bezoeken! Het contact vergroot de betrokkenheid en verbondenheid van de leerling met zijn eigen leefomgeving. Daarnaast laat het ook zien dat het over het verhaal van het eigen verleden én heden gaat. Erfgoededucatie levert niet alleen kennis en vaardigheden op, maar is door een vakoverstijgende aanpak breed inzetbaar in het onderwijs. Waar oefen je op één dag taalvaardigheid, burgerschapsvorming, historische kennis, geografische vaardigheden? Juist: in het museum!

Het verhaal van de Romeinen

Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum biedt naast een vaste expositie met een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, ook allerlei wisselende exposities. Bezoek daarnaast ook onze nieuwe 3D presentatie en laat je verwonderen door de kracht van het water!

Naar basisonderwijs
Naar voortgezet onderwijs

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.thermenmuseum.nl/bedankt/'; }, false );