Uiteraard nemen ook wij allerlei maatregelen om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Zo is er een maximaal aantal bezoekers dat per dag naar binnen mag. En voor 13 jaar en ouder: gebruik je mondkapje. Let op: om teleurstellingen te voorkomen, kun je daarom alleen online tickets kopen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we het maximaal aantal bezoekers niet overstijgen. Heb je een jaarkaart, museumkaart of andere kortingskaart? Ga ook dan eerst naar onze ticketshop om jouw plekje te reserveren en te garanderen.

Koop hier alvast je online tickets!

Heb je klachten? Blijf dan thuis!

Blijf thuis als jij zelf of iemand uit je huishouden gezondheidsklachten heeft. Het gaat dan om de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Volg steeds de actuele richtlijnen van het RIVM in jouw belang en dat van andere bezoekers en onze medewerkers.

Kijk hier voor onze veiligheidsmaatregelen en veel gestelde vragen

Gratis toegang in 2021 na je eerste bezoek!

We zijn erg trots op onze rijke geschiedenis. 2000 jaar historie, 2000 jaar goud. Na je eerste bezoek ontvang je een pasje waarmee je in 2021 gratis toegang krijgt tot het Thermenmuseum. Zo blijf je op de hoogte van het badhuis, haar geschiedenis en de verhalen van het onderzoek. Leuk hè!

Reguliere entree p.p.

Volwassenen: € 10,95
Kinderen en jongeren tot 18 jaar: gratis toegang

Romeinse ontdektocht voor families: Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum

Per tocht : € 2,00 *wordt momenteel gratis aangeboden i.h.k.v. de heropening

Speciale tarieven p.p.

CJP-pas: € 9,95
Bezoekers met een beperking: € 10,95 (1 begeleider € 9,95 )
Entree met de Museumkaart: gratis toegang

Op al onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van Kasteel Hoensbroek, de Vondst en het Thermenmuseum van toepassing. De tekst van deze Algemene Voorwaarden wordt op verzoek toegezonden.

Ook een Museumkaart?
Ben je een fervente bezoeker van musea? Dan is de Museumkaart echt een musthave. Voor een regulier abonnement betaal je slechts € 64,90 per jaar (tot en met 18 jaar slechts €32,45) en met dit abonnement kun je onbeperkt naar maar liefst 400 musea in Nederland. En het aantal deelnemende musea blijft groeien. Wellicht lijkt het bedrag aan de hoge kant, maar je haalt de kosten er zeker uit wanneer je regelmatig musea bezoekt. Je koopt de Museumkaart hier online.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.