Vanaf dinsdag 9 juni is het zover en mogen we weer bezoekers ontvangen. Uiteraard nemen ook wij allerlei maatregelen om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Zo is er een maximaal aantal bezoekers van 200 personen dat per dag naar binnen mag. Groepsbezoeken en rondleidingen met een gids kunnen voorlopig helaas niet. We zorgen voor duidelijk aangegeven veilige looproutes en een op de situatie aangepaste plattegrond. Uiteraard rekenen we daarbij ook op de medewerking van onze bezoekers. Alleen samen kunnen we voor een zo veilig mogelijk bezoek zorgen.

Tickets alleen online
Let op: om teleurstelling te voorkomen kunnen tickets alleen online gekocht worden. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we het maximaal aantal bezoekers niet overstijgen. Ook met een jaarkaart, museumkaart of andere kortingskaart moet je eerst via onze online ticketshop reserveren om er zeker van te zijn dat je ons kunt bezoeken.

Koop je tickets in onze online ticketshop

VEELGESTELDE VRAGEN

WANNEER GAAT HET THERMENMUSEUM WEER OPEN?

We gaan op dinsdag 9 juni weer open.

HOE GARANDEREN JULLIE EEN VEILIG MUSEUMBEZOEK?

Uiteraard nemen we zoveel mogelijk maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te maken.

– Er mogen maximaal 200 bezoekers per dag naar binnen
– We zorgen voor veilige looproutes en passen onze plattegrond en exposities daarop aan om zo kruisend loopverkeer te voorkomen.
– Onze medewerkers werken volgens speciaal opgestelde corona-protocollen.
– Bezoek in groepen is niet mogelijk.
– Rondleidingen onder leiding van een gids zijn voorlopig niet mogelijk.
– We zetten suppoosten in om de bezoekersstromen in goede banen te leiden.
– Naast de touchschermen staan desinfecterende dispensers om je handen te reinigen.

We rekenen ook op de medewerking van onze bezoekers. Alleen samen kunnen we voor een zo veilig mogelijk bezoek zorgen.

 

KAN IK EEN TICKET AAN DE KASSA KOPEN?

Nee, tickets zijn voorlopig alleen online verkrijgbaar. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we het maximaal aantal bezoekers niet overstijgen. Ook met een jaarkaart, museumkaart of andere kortingskaart moet je eerst via onze online ticketshop reserveren om er zeker van te zijn dat je ons kunt bezoeken.

KAN IK ONLINE TICKETS KOPEN ZONDER DATUM?

Nee, een van de maatregelen om een veilig museumbezoek te garanderen, is een maximum van 200 bezoekers per dag. Om teleurstellingen aan de kassa te voorkomen, kun je voorlopig alleen online tickets kopen waarbij je een datum moet opgeven.

IK WIL OP EEN ANDERE DATUM KOMEN DAN WAARVOOR IK TICKETS HEB GEKOCHT, WAT NU?

Bij gezondheidsklachten van jezelf of huisgenoten is het beter om thuis te blijven op de geplande bezoekdag. Maar uiteraard ben je op een andere datum van harte welkom. Je kunt je tickets laten omzetten naar een andere datum.

–> Neem contact op met onze ticketpartner Global Ticket via: https://tickets.thermenmuseum.nl/nl/ticketsupport

 

KAN IK BINNEN MET MIJN KORTINGSVOUCHER?

Ja, maar LET OP: zorg er wel voor dat je je bezoek vooraf online reserveert zodat we hiermee rekening kunnen houden in het maximaal aantal bezoekers per dag én hierbij aangeeft om welk type kortingsvoucher het gaat.

-> Tijdens je bezoek scan je je voucher samen met je e-ticket aan de kassa. Ga dus eerst naar onze ticketshop.

 

KAN IK HET THERMENMUSEUM GRATIS BEZOEKEN MET MIJN MUSEUMKAART WANNEER IK WIL?

Als museumkaarthouder ben en blijf je welkom. Maar LET OP: zorg er wel voor dat je je bezoek vooraf online reserveert zodat we hiermee rekening kunnen houden in het maximaal aantal bezoekers per dag.

-> Ga naar onze ticketshop. Reserveer je bezoekdag en tik aan dat je een museumjaarkaart hebt. Eventuele medebezoekers reserveer je afzonderlijk. Je ontvangt je dagticket(s) per e-mail. Alleen op vertoon van dit ticket én je geldige museumjaarkaart 2020 krijg je vrije toegang.

KAN IK ALS JAARKAARTHOUDER HET THERMENMUSEUM BLIJVEN BEZOEKEN ZO VAAK ALS IK WIL?

Ja, maar LET OP: zorg er wel voor dat je je bezoek vooraf online reserveert zodat we hiermee rekening kunnen houden in het maximaal aantal bezoekers per dag.

-> Ga naar onze ticketshop. Reserveer je bezoekdag en tik aan dat je een jaarkaart hebt. Eventuele medebezoekers reserveer je afzonderlijk. Je ontvangt je dagticket(s) per e-mail. Alleen op vertoon van dit ticket én je geldige jaarkaart 2020 krijg je vrije toegang.

IS ALLES IN HET MUSEUM TE BEZICHTIGEN?

Ja, er zal hooguit een beperking gelden voor het maximale aantal mensen dat tegelijkertijd op een plaats aanwezig kan zijn (bijvoorbeeld bij de 3D-presentatie). Dit zal duidelijk aangegeven staan.

KUNNEN WE MET GROEP OF KLAS HET THERMENMUSEUM BEZOEKEN?

Nee, voorlopig worden er geen activiteiten aangeboden voor groepen.

KUNNEN WE AAN EEN RONDLEIDING DEELNEMEN?

Nee, rondleidingen onder leiding van een gids zijn voorlopig niet mogelijk.

KAN IK PRODUCTEN IN DE MUSEUMWINKEL KOPEN?

Ja dat kan. Wel kunt u uitsluitend met PIN betalen.

ZIJN ER OOK KINDERACTIVITEITEN?

Ja, de Romeinse spellen die wij altijd aanbieden kunnen gewoon gebruikt worden. Onze suppoosten zorgen er voor dat deze geregeld schoon gemaakt.

KUNNEN WIJ OOK IETS NUTTIGEN IN HET MUSEUM?

In het Thermenmuseum bieden wij iedereen een kop koffie, thee of chocolade melk aan. Er zijn geen versnaperingen. Voor lunch of iets anders te eten verwijzen wij u graag naar het centrum van Heerlen.

 

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer