Door de coronamaatregelen is het Thermenmuseum helaas gesloten.

Voor het omboeken van reeds gekochte tickets neem je contact op met onze ticketpartner via: support@globalticket.nl of  +31 (0)20 244 2877

Waarschijnlijk gelden deze regels zodra we weer open mogen:

Bij de kassa vragen wij om een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) (corona check-app of papieren versie); je dient een QR code plus legitimatiebewijs te laten zien. Voor buitenlandse bezoekers is een vaccinatiepaspoort geldig. Tevens hanteren we zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf inzicht biedt in het aantal bezoekers. Een ticket kopen aan de kassa is mogelijk. Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder voor bezoekers in alle culturele locaties als zij zich door de locatie bewegen. 1,5 meter afstand houden is verplicht voor alle volwassenen van 18 jaar en ouder.

Let op: voor scholen en leerlingen geldt vanaf 18 jaar een QR code.

Jaarkaarten en vrijkaarten

Als houder van een jaarkaart, museumkaart of een andere vrijkaart hoef je geen online ticket te kopen om je toegang tot het kasteel te reserveren. Je kunt met je jaarkaart, museumkaart of vrijkaart als bijvoorbeeld VriendenLoterij VIP-KAART naar de kassa komen voor vrije toegang.

Tickets zoveel mogelijk online kopen

We hanteren zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstroom beter kunnen reguleren. Een ticket kopen aan de kassa is echter ook weer mogelijk. Koop je tickets in onze online ticketshop

VEELGESTELDE VRAGEN

IS HET THERMENMUSEUM OPEN?

Ja, we zijn open en je bent van harte welkom.

KAN IK EEN TICKET AAN DE KASSA KOPEN?

We hanteren zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstroom beter kunnen reguleren. Een ticket kopen aan de kassa is echter ook weer mogelijk.

KAN IK ZONDER E-TICKETS BINNEN MET MJN JAARKAART OF MUSEUMKAART?

Ja, je kunt als Museumkaarthouder of als Jaarkaarthouder zonder online ticket (reservering) naar het museum komen. Op vertoon van de geldige jaarkaart of museumkaart krijg je dan toegang.

KAN IK BINNEN MET MIJN KORTINGSVOUCHER?

Als bezoeker met een voucher ben je welkom in ons kasteel. Maar LET OP: zorg er wel voor dat je je bezoek vooraf online reserveert.

–> Voor elke voucher dien je óók een e-ticket te hebben dat je samen met je voucher aan de kassa moet tonen en scannen voor vrije toegang.

KAN IK ZONDER E-TICKET BINNEN MET EEN VRIJKAART VAN POSCODE LOTERIJ OF VRIENDENLOTER?

IK WIL OP EEN ANDERE DATUM KOMEN DAN WAARVOOR IK TICKETS HEB GEKOCHT, WAT NU?

Bij gezondheidsklachten van jezelf of huisgenoten is het beter om thuis te blijven op de geplande bezoekdag. Maar uiteraard ben je op een andere datum van harte welkom. Je kunt je tickets laten omzetten naar een andere datum.

–> Neem contact op met onze ticketpartner Global Ticket via: https://tickets.thermenmuseum.nl/nl/ticketsupport

IS ALLES IN HET MUSEUM TE BEZICHTIGEN?

Ja, er zal hooguit een beperking gelden voor het maximale aantal mensen dat tegelijkertijd op een plaats aanwezig kan zijn (bijvoorbeeld bij de 3D-presentatie). Dit zal duidelijk aangegeven staan.

KUNNEN WE MET GROEP OF KLAS HET THERMENMUSEUM BEZOEKEN?

Ja, we bieden educatieonderwijs aan. Ook groepen zijn welkom.

KUNNEN WE AAN EEN RONDLEIDING DEELNEMEN?

Ja, rondleidingen onder leiding van een gids zijn mogelijk.

KAN IK PRODUCTEN IN DE MUSEUMWINKEL KOPEN?

Ja dat kan. Wel kunt u uitsluitend met PIN betalen.

ZIJN ER OOK KINDERACTIVITEITEN?

Ja, de Romeinse spellen die wij altijd aanbieden kunnen gewoon gebruikt worden. Onze suppoosten zorgen er voor dat deze geregeld schoon gemaakt.

KUNNEN WIJ OOK IETS NUTTIGEN IN HET MUSEUM?

Er is een koffievoorziening en voor de kids ranja.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.