Hyperrealistische expositie brengt je 2000 jaar terug in de tijd

Stap 2000 jaar terug in de tijd en waan je in een Romeins badhuis. Zie het met eigen ogen in een nieuwe, ultra-realistische expositie rond het thema ‘400 jaar baden’. ‘Ster van de show’ is het recentelijk volledig gerestaureerde Romeinse badhuis; het oudste gebouw van Nederland en volgens velen de Nachtwacht van de Nederlandse archeologie.

Beleef een tijdreis door het badhuis

Je wordt meegenomen in de verschillende ontwikkelfasen van het badhuis: vanaf het ontstaan tot en met alle aanpassingen door de honderden jaren heen. Waarom werd het hier gebouwd? Wat gebeurde er, hoe werd het gebruikt, wie kwamen er door de eeuwen heen en waarom? Waarom werd het op enig moment verbouwd, en hoe gebeurde dat dan?

360 graden videobeelden

Je kijkt niet alleen terug in de tijd, maar ook door de ogen van de archeoloog die op zoek is naar het antwoord op al deze vragen. Dat ‘kijken’ mag je letterlijk nemen. De expositie maakt gebruik van hyperrealistische technieken, waarbij je in een ronde ruimte staat en dankzij 360 graden videobeelden het idee hebt dat je ‘live’ in het badhuis staat.

Bovenop de opgravingen

Het badhuis is recentelijk volledig gerestaureerd. Zo is er een 96 meter lang houten looppad met glazen doorkijkjes. Je staat op ‘bijna-aanraak-afstand’ met je neus bovenop de koud- en heetwaterbaden, vloerverwarmingen, zwembad, massageruimten en winkeltjes. Daarnaast zijn de glazen puien van het museumpand verduisterd om alles maximaal tot zijn recht te laten komen. En dankzij gekleurd grind zie je de plek van de zuilengalerij, winkeltjes en de werkplek van de arts.

Koop hier je tickets! 

Lovende reviews van onze bezoekers! Wat ze zoal zeggen:

‘Dit is een parel aan de kroon van de musea in Nederland’

‘Een museaal meesterstuk’

‘Fascinerend hoe men het grote verhaal uit een berg stenen en scherven heeft getrokken’

Kijk hier voor de reviews op Tripadvisor. Laat jij er ook een achter?

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.thermenmuseum.nl/bedankt/'; }, false );