Het Thermenmuseum neemt deel aan de landelijke Canondagen. Tijdens het weekend van 25 & 26 mei 2024 organiseren verschillende Canonmusea op diverse plekken in het land activiteiten waarbij de vensters en de sleutelstukken uit de Canon van Nederland centraal staan. Ook het Thermenmuseum neemt deel met rondleidingen langs de canonstukken.

Neem deel aan een rondleiding

In het Thermenmuseum kun je tijdens de Canondagen aanhaken bij een rondleiding door het badhuis van Coriovallum.
Wanneer: Op zaterdag 25 & zondag 26 mei
Hoe laat: Om 12.30 & 14.30 uur

Deelname is gratis na betaling van de reguliere entree. Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree. Wees er op tijd bij = vol is vol.

Het publieke badhuis van Coriovallum

Het publieke badhuis van Coriovallum, het huidige Heerlen, is het oudste stenen gebouw van Nederland. Vanaf halverwege de eerste eeuw na Christus is dit badhuis maar liefst vier eeuwen lang de ontmoetingsplaats in de regio geweest. Als tijdloos symbool staat het badhuis voor sociale dynamiek in Romeins Nederland. Het tweede sleutelstuk is de kruik van Lucius. De tweeduizend jaar oude inscriptie op deze Romeinse kruik van een pottenbakker speciaal voor de Germaanse vrouw Amaka is in feite de oudste liefdesverklaring van Nederland.

Sinds 2024 is het Romeinse badhuis als sleutelstuk opgenomen in de Canon. Het is een erkenning van de rol en betekenis van dit erfgoed in ons land. Naast dit topstuk is ook de kruik van de pottenbakker Lucius een sleutelstuk bij het venster van de Romeinse Limes.

 

Koop tickets online met korting

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.