Oktober, de maand van de geschiedenis, staat bij het Thermenmuseum in het teken van de Romeinse taal. Welke rol speelde Latijn in de samenleving, hoe communiceerden de Romeinen met elkaar en welke vondsten zijn er gedaan met Latijnse inscripties. Door middel van de taal proberen we dichter bij de Romeinen te komen. In hun hoofd te kruipen en hun manier van communiceren te doorgronden. Van pop-up exposities tot knutselactiviteiten en een mini symposium. Er is voor iedereen wat te doen de komende maand! Van gezinnen tot historisch geïnteresseerden.

Gronden met de Romeinen

Deze pop-up expositie is geopend op 10 oktober 2019. Welke rol speelden taal bij de Romeinen? En dan voornamelijk het schrift? Welke vondsten zijn er in en rondom het badhuis gedaan met inscripties en wat betekenen deze? In de pop-up expositie; Gronden met de Romeinen, duiken we in deze vragen. Leren we meer over de Romeinse taal en het gebruik hiervan. We gaan door het onderzoeken van de inscripties ‘in gesprek’ met de Romeinen en ontdekken steeds meer van hun beweegredenen, gebruiken en tradities op het gebied van taal.

• Kruikje knutselen, doorlopend in oktober 2019
  • Latin Graffiti, doorlopend in oktober 2019

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.