Op zaterdag 9 en zondag 10 september, tijdens de Open Monumentendagen, gaan 150 vrijwilligers aan de slag in 25 tuinen en plekken in de openbare ruimte. Ze graven putjes van 1 m2 onder begeleiding van een professionele archeoloog. Ook jij kunt meekijken hoe ze op zoek gaan naar Romeins Heerlen. Meld je op zaterdag en zondag vanaf 13:00 tot 17:00 uur aan bij De Vondst en haal de wandelfolder, die je langs de graafplekken zal leiden. Op deze dagen zijn er ook diverse activiteiten gepland voor jong en oud in het Thermenmuseum.

Zeef naar schatten uit het Thermenmuseum!

Onder toezicht van archeologen kunnen deelnemers authentiek materiaal zeven, schoonmaken en uitsorteren. Het materiaal is afkomstig van het echte thermenterrein! Spannend! Neem deel aan deze workshop zeven.

Workshop determineren kun je leren

Als er tijdens een opgraving archeologische vondsten gedaan worden volgt er nog een heel wat onderzoek om te bepalen wat er gevonden is en hoe oud het voorwerp is. Samen met een archeoloog onderzoek je een aantal archeologische vondsten. Wat is er gevonden? Hoe oud is het? Waar werd het voorwerp voor gebruikt?

Ontdek de Romeinse Thermen

Ontdek de Romeinse Thermen tijdens een inspirerende rondleiding met gids. Zo hoor je alles wat je maar wil weten over het oudste stenen gebouw van Nederland.

Algemene info

Wanneer: 9 & 10 september 2023
Tijdstip: doorlopend tussen 12:00 & 17:00 uur
Locatie: Thermenmuseum

Alle workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Inschrijven is niet nodig.

Deze activiteiten zijn inbegrepen in de entreeprijs van het Thermenmuseum.

Bekijk via de link hieronder wat er nog meer wordt georganiseerd m.b.t Heel Heerlen Graaft.

Heel Heerlen Graaft

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Kasteel Hoensbroek

Een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.